Apartmani randjelovic Sokobanja

Više od jedne decenije, malo-pomalo, sve je više domaćinstava u selima opštine Sokobanja, koja adaptiraju svoje objekte ili grade nove, kako bi obogatili turističku ponudu i sve većem broju turista ponudili nešto novo. Odnosno nešto staro, ali u novom ruhu, shodno duhu vremena i trendovima!
Banja Josanica, koja je od Sokobanje udaljena oko 15 km, kada se pođe prema Aleksincu, raspolaže sa oko 1.000 ležajeva u privatnom sektoru, a zbog svoje lekovitosti i termalnih voda, šest izvora, za očekivati je da zadobije status BANJE.

Meštani u selima Šarbanovac, Mužinac, Vrmdža, Trubarevac, Resnik i druga, se trude da po pitanju kvaliteta smeštajnih kapaciteta ne zaostaju za kvalitetom ponude u Sokobanji i nije retkost videti moderno opremljene apartmane i sobe, u kombinaciji sa tradicijom. Etno, u kombinaciji sa modernim je danas hit, ne samo u Srbiji, već i u svetu i seoski turizam opštine Sokobanja čini sve da privuče i domaće i inostrane goste.

Netaknuta priroda, čist vazduh, bistre rečice i potoci, privući ce svakog turistu u sokobanjska sela, a oni mogu, uz odmor i rekreaciju, da učestvuju u spremanju starih jela, na tradicionalan način, da uče stare zanate, pa i da pomažu u izvodjenju seoskih radova, sto nije retkost i gosti se rado late alata od zanata, što im pričinjava posebno zadovoljstvo.