Apartmani randjelovic Sokobanja

Zatvaranje hard enduro sezone održaće se u Sokobanji 5.i 6. oktobra ’’Hard Enduro Race Sokobanja 2019’’ u organizaciji Hard Enduro sportskog udruženja ’’Kentaur’’. Tokom ta dva dana hard enduro vozači će na svojim mašinama preći oko 150km šumskih puteva prepunih nezgodnih prirodnih prepreka i testiraće svoju snagu, izdržljivost, fizičku spremu kao i mentalnu sabranost tokom prevazilaženja naizgled nepremostivih prepreka. Očekuje se oko 70 takmičara kako iz Srbije tako i iz zemalja regiona. ’’Hard Enduro Race Sokobanja 2019’’ je jedna od četiri hard enduro trke koje ulaze u šampionat Srbije, takmičari je nazivaju jednom od lepših trka zbog fantastičnih pirodnih odlika Sokobanje i istorijskih obeležja koji su na delu trase kao što je Sokograd.

Hard enduro je ekstremni moto sport koji podazumeva vožnju specijalnih motora off-road terenima. Na trci vozači su podeljeni u tri klase A, B, C po težini trase. Sokobanja i nadaleko poznata Lepterija na kojoj se nalazi start i finish oba dana trke sigurno u oktobru neće vremenskim prilikam olakšati takmičarima da savladaju ovog zelenog diva. Najspretniji završiće trku za čak sat i po, dok ima takmičara kojima će trebati i do šest sati dok se izbore sa umorom, preprekama ili kvarom na motoru.

Ovo je treće izdanje ’’Hard Enduro Race Sokobanja 2019’’ za publiku i posetice svakako je besplatan ulaz. Lepterija kao glavno mesto okupljanja biće i najatraktivnije mesto za publiku, tu će se voziti prolog koji je izuzetno zanimljiv za gledanje kako takmičaru moraju prevazići postavljene prepreke (balvani, debla, gume) i zagrejati se za start koji počinje sa istog mesta. Posebnu pažnju organizatori posvećuju očuvanju životne sredine i čistoće planine domaćina, Sokobanje. Svi učesnici obavezni su da svoje otpadke nose sa sobom, pridržavaju se javnog reda i mira u naseljenim mestima kao i da bilo kakve radove na motociklima izvode u unapred pripremljenom servisnom parku.

Opština Sokobanja kao i agencija SokoInfo, hotel Moravica, smeštaj Randjelović i restoran Splendid pomogli su događaj i podržavaju ga na lokalnom nivou. Za sve dodatne informacije možete pogledati sajt organizacije Kentaur enduro srbija na kome se nalaze I linkovi za fejsbuk, Instagram kao I prijavnica za trku.

Svim učesnicima I posmatračima želimo lep prvi oktobarski endure vikend u Sokobanji.